Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Tips om jouw keuken te ontwerpen met een 3D-keukenplanner

Tips om jouw keuken te ontwerpen met een 3D-keukenplanner

Het aanschaffen van een nieuwe keuken is een grote aankoop en dus wil je graag zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Je gaat naar allerlei verschillende winkels om keukens te bekijken en struint het internet af op zoek naar inspiratie. Vaak doe je allerlei ideeën op, maar blijft het lastig om voor je te zien hoe een specifieke keuken er in jouw ruimte uit komt te zien. Past de kleur van de keuken wel bij de vloer? Is er genoeg ruimte voor de keukenkastjes? En zorgt de keuken ervoor dat de ruimte er groter uit komt te zien? Een keukenplanner helpt je om antwoord op deze vragen te krijgen.

Wat is een 3D-keukenplanner?

Een keukenplanner is een eenvoudig te bedienen programma waarmee je zelf een keuken kunt ontwerpen. Je krijgt een 3D-ontwerp van je ruimte te zien met daarin de keuken van je dromen. Je kunt verschillende stijlen en kleuren uitproberen om zo een beter beeld te krijgen van wat je mooi vindt. De 3D-keukenplanner is eenvoudig te gebruiken en je kunt het programma makkelijk downloaden. Wanneer je tevreden bent, neem je het ontwerp mee naar de winkel en onze Mega experts helpen je graag bij het samenstellen van je ideale keuken.

Hoe werkt een keukenplanner?

De eerste stap in de keukenplanner is aangeven hoe je ruimte eruit ziet. Je vult de afmetingen van de ruimte in en voegt in waar deuren, ramen en andere belangrijke elementen zich bevinden. Vervolgens voeg je de keukenmeubelen toe, zoals de kookplaat, de kastjes en de koelkast. Alle elementen op de juiste plek? Dan kies je welk materialen en welke kleuren je graag wilt. Je voegt alle details in, tot aan de greepjes toe. Als je klaar bent, kun je het 3D-ontwerp uitprinten.

Tip 1: probeer verschillende stijlen uit

Een keukenplanner is de perfecte tool om verschillende stijlen uit te proberen. Verdiep je in de verschillende woonstijlen en welke stijl keuken goed bij de rest van je interieur past. Zelfs wanneer je een woonstijl gekozen hebt, is er nog genoeg om uit te proberen. Kijk eens hoe verschillende materialen er in de ruimte uitzien en welke kleur goed bij je vloer past. Combineer bijvoorbeeld neutrale kleuren met unieke accenten of kies voor een keuken in een opvallende kleur.

Tip 2: kies je de juiste keukenapparatuur

Bij het maken van de indeling is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste keukenapparatuur. Wil je een ingebouwde oven, koelkast of vaatwasser in de keuken? En waar is de handigste plek voor de kookplaat met afzuigkap? Door hier vanaf het begin rekening mee te houden, voorkom je dat je het ontwerp uiteindelijk om moet gooien. Geef alle keukenapparatuur die je graag in je keuken wilt een plek.

Tip 3: zorg voor voldoende opbergruimte

Opbergruimte is belangrijk in de keuken en mensen komen dit vaak tekort. Bedenk hoeveel opbergruimte je in je huidige keuken hebt en of dat voldoende is. Bij twijfel kun je beter kiezen voor een extra keukenkastje dan voor één minder. Denk erover na of je genoeg hebt aan alleen onderkasten of dat je ook bovenkastjes wilt om spullen op te bergen. Zorg daarnaast voor voldoende soorten opbergruimte, bijvoorbeeld een pannencarrousel, een besteklade en een lade voor kruiden. Zorg ervoor dat al je spullen een ideale plek krijgen.


Tip 4: kies voor een comfortabel aanrecht

Het aanrecht lijkt al snel groot, omdat het werkblad over alle onderkastjes loopt. Denk er goed over na hoeveel van dit werkblad daadwerkelijk functionele ruimte is. Een deel wordt bijvoorbeeld ingenomen door de kookplaat, maar ook keukenapparatuur zoals een airfryer, een koffiezetapparaat en een toaster nemen ruimte in beslag. Uiteindelijk blijft er dus minder ruimte over dan je in eerste instantie verwacht. Zorg voor voldoende werkruimte en kies voor een aanrechtblad op de juiste hoogte. Wanneer je dus langer of minder lang dan gemiddeld bent, laat je de hoogte van het werkblad hierop aanpassen.

Kom met het ontwerp van de keukenplanner naar de winkel

Heb je een ontwerp gemaakt met de 3D-keukenplanner waar je tevreden over bent? Kom dan op locatie langs om je ontwerp met een van onze experts te bespreken. Je kunt het ontwerp uitprinten en meenemen of direct doorsturen vanuit het programma naar de vestiging. Op locatie kun je niet alleen hulp krijgen om je ontwerp om te laten zetten, maar je kunt ook de verschillende materialen en kleuren in het echt zien. Liever digitaal een afspraak inplannen? Het is ook mogelijk om te videobellen met een expert.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge