Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Houten Keuken

Keukens

Nostalgisch, stijlvol en tijdloos. Houten keukens ademen één en al warmte en gezelligheid. Of je nu kiest voor een gehele houten keuken of de juiste toon zet met houten onderdelen; houten keukens zijn helemaal hot. De belangrijkste reden voor de houten rage is vooral de veelzijdigheid van het natuurlijke materiaal. Van een strak, modern design tot een romantische landelijke look; keukens van hout zijn het absolute hoogtepunt binnen élk interieur.

No items found.

Houten keuken en de kracht van de natuur

Met een houten keuken haal je de kracht van de natuur letterlijk in huis – voor wélke houtsoort je ook kiest. Een veelgebruikte houtsoort voor het maken van keukens is eikenhout. Dit hout is op veel manieren te bewerken en gaat een leven lang mee. Ook zien we tegenwoordig steeds vaker klassiek notenhout en licht essenhout in het keukendesign terug. Hout lééft en jouw interieur dus ook. Wil je wel de sfeervolle, unieke uitstraling van hout, maar ben je op zoek naar een keuken die minder aandacht vraagt als het aankomt op onderhoud? Dan is een houlook keuken een stijlvol – en zeer betaalbaar – alternatief. Of je nu een landelijke keuken of een moderne keuken zoekt, je vindt altijd een hout soort afwerking die past binnen jouw interieur. Wil jij smaakvol en verantwoord genieten in jouw houtlook droomkeuken? Plan dan direct een adviesgesprek in met één van onze specialisten.

Het verschil tussen houten en houtlook keukens

Hout is een warm, natuurlijk product. En dat zie je terug in het design van de keukens. Houten keukens zijn nooit volledig uniform en de opvallende textuur- en kleurafwijkingen geven de keuken een aards, rauw tintje. Populair zijn momenteel de zwart houten keuken en de natuureiken keuken. Of je nu van licht, donker, egaal of juist knoestig houdt; alles is mogelijk!

Houtlook keukens zijn door de nieuwste technieken bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. Deze kunststof keukens hebben verschillende voordelen ten opzichte van een houten keuken. Waar hout goed geventileerd moet worden om vochtschade te voorkomen, is een houtlook keuken eenvoudig in onderhoud en hangt hier ook nog eens een aantrekkelijk prijskaartje aan. Vaak wordt de houtlook keuken gecombineerd met witte of matzwarte frontjes en lades. Bij Mega vind je tot wel dertig houtlook-fronten en -lades.

Een houten keukenblad

De duurzame eyecatcher

Wil je wel de warme, gezellige uitstraling van hout in huis halen, maar geen complete houten keuken? Kies dan voor een houten keukenblad of houten werkblad. Welke van de vele bewerkingen je ook kiest, een keukenblad van hout geeft elke keuken een rustiek karakter en een unieke, tijdloze uitstraling. Houd er wel rekening mee dat deze werkbladen iets meer aandacht in onderhoud vragen. Zorg ervoor dat je het keukenblad regelmatig in de olie of in de zeep zet, zodat het materiaal in de beste staat blijft verkeren. Onze keukenspecialisten vertellen je graag meer over de voordelen van hout in de keuken. Kom langs in één van onze vestigingen en je ziet meteen waarom wij van hout houden!

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge
Patroon
Mega verstigingen

Kom langs!

Laat je inspireren door onze vernieuwde showrooms