Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

7x moderne keukenapparatuur voor je nieuwe keuken

7x moderne keukenapparatuur voor je nieuwe keuken

Wanneer je denkt aan een nieuwe keuken, denk je waarschijnlijk vooral aan de stijl ervan: hoe zien de kastjes, het werkblad en de tegels eruit? De stijl van de keuken bepaalt de sfeer in de ruimte en dient met zorg gekozen te worden. Echter, er is nog een ander belangrijk onderdeel als het aankomt op het samenstellen van een nieuwe keuken, namelijk moderne keukenapparatuur. Je wilt graag dat je nieuwe keuken functioneel is en beschikt over de moderne keukenapparatuur waarmee koken makkelijker en prettiger wordt. We zetten zeven keer moderne keukenapparatuur die niet mag ontbreken in je nieuwe keuken voor je op een rij.

De kookplaat

Een van de belangrijkste onderdelen van je keuken is de kookplaat. Hierbij is een belangrijke keuze die je moet maken of je op gas of op een elektrische kookplaat wilt koken. Gas is makkelijk te bedienen en voordeliger, maar lastiger schoon te maken dan een keramische kookplaat. Denk er bij het kiezen van een kookplaat goed over na wat je handig vindt en hoe groot je wilt dat de kookplaat is. Voor sommige mensen is de uitstraling van de kookplaat ook een factor om mee te nemen in de beslissing.

De afzuigkap

Boven een kookplaat hoort een afzuigkap die ervoor zorgt dat niet het hele huis naar eten ruikt. De afzuigkap werkt met een motor en zuigt de lucht via een afvoerpijp naar buiten. Afzuigkappen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een strakke afzuigkap met een slank design, een afzuigsysteem geïntegreerd in het werkblad of een traditionele afzuigkap met de klassieke vorm. Een afzuigkap kan uitschuifbaar zijn of vast boven het fornuis hangen. 

De oven

Voor de bereiding van bepaalde maaltijden is een oven onmisbaar. In veel gevallen is een heteluchtoven met meerdere niveaus een goede keuze, omdat het de bereiding van diverse gerechten mogelijk maakt. Andere opties zijn een combi-oven die tevens dienst doet als magnetron, wat ideaal is voor een kleinere keuken. Een stoomoven zorgt er juist voor dat vitamines goed behouden blijven tijdens de bereiding.

De koelkast

In vrijwel iedere keuken vind je een koelkast waarin je ingrediënten bewaard. Je kunt kiezen voor een vrijstaande koelkast of een inbouwkoelkast achter een van de keukendeuren. Een ingebouwde koelkast wordt weggewerkt en gaat op die manier perfect op in het ontwerp. Kies voor een koelkast gecombineerd met een vriezer, zodat je ook bevroren voedsel kunt bewaren. Voor een vrijstaande koelkast kies je een bijzonder ontwerp, een echte blikvanger in de keuken.

De vaatwasser

Een vaatwasser maakt het leven een stuk makkelijk en zorgt ervoor dat je niet langer alle vaat met de hand hoeft af te wassen. De meeste mensen willen dan ook een vaatwasser in hun nieuwe keuken. Je laat een vaatwasser inbouwen in de keuken, waardoor deze niet opvalt als moderne keukenapparatuur. Denk er goed over na hoe groot je vaatwasser moet zijn, wat het gewenste energieverbruik is en wat voor programma’s de vaatwasser moet hebben.


Het koffiezetapparaat

Voor koffieliefhebbers is een koffiezetapparaat onmisbare moderne keukenapparatuur. Je kunt kiezen voor een los koffiezetapparaat, maar in een nieuwe keuken kun je ook een koffiezetapparaat laten integreren. Zo past het apparaat perfect in het ontwerp! Met een geïntegreerd koffiezetapparaat kun je vaak ook thee of koffievariaties maken. Een los koffiezetapparaat is makkelijker te vervangen dan een ingebouwd exemplaar en is in sommige situaties de betere keuze.

De verlichting

Bij moderne keukenapparatuur denk je waarschijnlijk niet zo snel aan verlichting, maar dit is een belangrijk onderdeel van het ontwerp. De juiste verlichting zorgt ervoor dat je op ieder moment van de dag probleemloos eten kunt bereiden met de juiste hoeveelheid licht. Laat bijvoorbeeld kleine lampjes integreren onder keukenkastjes of in de afzuigkap. Daarnaast is er voldoende licht in de keuken, bijvoorbeeld in de vorm van een stijlvolle plafondlamp.

Moderne keukenapparatuur: advies van experts

Bij Mega ontvang je advies over keukens en moderne keukenapparatuur. Onze experts kunnen je helpen om te beslissen welke keuken bij je past en welke moderne keukenapparatuur je het beste kunt integreren in deze keuken. Met behulp van een 3D-ontwerp krijg je te zien hoe de nieuwe keuken inclusief moderne keukenapparatuur er in jouw huis uit komt te zien. Je kunt langskomen in onze showroom of een afspraak maken om te videobellen met een van onze experts.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge