Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

7 tips voor de inrichting van landelijke keukens

Materiaalkeuze voor een landelijke keuken

Een veelgebruikt materiaal voor landelijke keukens is hout. Je ziet verschillende houtsoorten terug in landelijke keukens, waaronder eiken, grenen en kastanje. Iedere soort hout heeft een eigen uitstraling dankzij de nerven en de kleur van het hout. Hout wordt vaak bewerkt om donkerder te lijken of om ervoor te zorgen dat het beter tegen water kan. In een keuken is het belangrijk om voor de juiste afwerking van materialen te kiezen, zodat het hout resistent is tegen warmte en vocht. In een landelijke keuken kun je ook andere materialen gebruiken, zoals natuursteen of werkbladen van marmer. 

Kies voor een bijpassende vloer

De meest voorkomende vloer in een landelijk interieur en een landelijke keuken is een houten vloer. Dit kan een vloer van echt hout zijn, maar ook een vloer gemaakt van materiaal dat lijkt op hout. Denk bijvoorbeeld aan PVC, laminaat of parket. Dit zijn voordeligere en onderhoudsvriendelijke manieren om een houten vloer in je keuken te brengen. Je kunt kiezen voor een warme tint of voor een grijzere kleur hout in de keuken. Let er bij het kiezen van een vloer op dat de kleur en het materiaal past bij de kleuren en materialen van de keuken.

Inrichting van landelijke keukens: praktische indeling

Misschien wel het allerbelangrijkste van een nieuwe keuken is dat deze een praktische indeling heeft. Waar komt de kookplaat? Is er ruimte voor een ingebouwde vaatwasser en koelkast? Hoeveel keukenkastjes heb je nodig om al je spullen op te kunnen bergen? Denk goed na over je behoeften en kookgewoonten voor je een nieuwe keuken aanschaft. Iedereen heeft andere gewoontes en dus ook een andere keukenindeling nodig.

Maak gebruik van daglicht

Een kenmerk van een landelijke keuken is dat er veel gebruik gemaakt wordt van natuurlijk licht. In een landelijk interieur zie je veel grote ramen terug, waardoor er veel natuurlijk licht binnenvalt. In een landelijke keuken laat je dus grote ramen plaatsen wanneer je die mogelijkheid hebt of zorg je er in ieder geval voor dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenkomt. Daglicht helpt om de ruimte groter te doen ogen en is knusser dan kunstmatige verlichting.

Kies keukenapparatuur en accessoires uit

Je maakt een keuken helemaal af met de juiste keukenapparatuur en accessoires. Zorg voor alle functionele keukenapparatuur: van een afzuigkap en een vaatwasser tot een koffiezetapparaat en toaster. Qua accessoires kun je denken aan lampen, maar bijvoorbeeld ook aan een schilderij voor aan de muur of een plankje waar je wat accessoires op kunt zetten. Deze accessoires en versiering zorgt voor de knusse en huiselijke sfeer waar landelijke keukens om bekend staan.

Bekijk de inrichting van landelijke keukens met een 3D-ontwerp

Vind je het lastig om je voor te stellen hoe de landelijke keuken er in het echt uit zou kunnen zien? Bij Mega maken we een 3D-ontwerp van de keuken, waardoor je de keuken in de beschikbare ruimte kunt zien. Zo kun je inschatten of er voldoende ruimte is voor een keukeneiland en of je comfortabel kunt lopen rondom de keukentafel. Maak een afspraak met onze experts om langs te komen in de showroom of plan een afspraak om te videobellen in!

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge