Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Badkamer & toilet laten plaatsen: deze elementen laat je plaatsen

Badkamer & toilet laten plaatsen: deze elementen laat je plaatsen

Een verbouwing van de badkamer en het toilet is een hele klus, waarbij je vaak wel wat professionele hulp kunt gebruiken. We zetten de verschillende onderdelen die je het beste professioneel kunt laten installeren voor je op een rij. Zo weet je zeker dat alles vakkundig geplaatst en aangesloten is, waardoor je lekkages en andere onaangename verrassingen voorkomt. Een badkamer & toilet laten plaatsen is de comfortabelste manier om deze ruimtes te verbouwen.

Het toilet

Zowel in de badkamer als in het toilet wil je een wc laten installeren. Je kunt kiezen uit verschillende soorten toilet, bijvoorbeeld een staand toilet of een hangend toilet. Wanneer er in de ruimte al aansluitingen zijn, kun je het beste een toilet kiezen wat hierbij past. Zo bespaar je kosten in het installatieproces, omdat er geen buizen verlegd of vervangen hoeven te worden. Je kiest uit een vlakspoel of diepspoeltoilet: de eerste optie heeft een plateau en bij de tweede optie vallen uitwerpselen direct in het water. Toiletten zijn verkrijgbaar met en zonder spoelrand. 

De douche

In iedere badkamer is een douche onmisbaar. In een kleine badkamer kies je voor een compacte douche of voor een bad-douche combinatie. In grotere badkamers laat je een grote inloopdouche plaatsen of kies je voor zowel een douche als bad. Kies bijvoorbeeld voor een douche met een douchebak en glazen deuren, waarmee de douche volledig afgesloten is en er geen water uit kan. Een douchegordijn is een mogelijkheid in een kleine badkamer om de ruimte groter te doen ogen. In een inloopdouche heb je geen douchebak of deuren nodig, maar bouw je bijvoorbeeld een betegelde muur in.

De badkuip

Wil je een badkamer & toilet laten plaatsen? Overweeg dan of een badkuip een goede keuze is. In een grotere badkamer is daar zeker ruimte voor en in een kleinere badkamer kun je een bad-douchecombinatie laten installeren. Je kunt kiezen voor een vrijstaande badkuip, wat vaak een elegante uitstraling heeft. Een ingebouwde badkuip sluit naadloos met de muren aan en biedt ruimte om bijvoorbeeld douchegel op de rand te zetten. Zorg ervoor dat de gekozen badkuip qua uitstraling bij de rest van de ruimte past.

De wastafel

In iedere badkamer wil je ten minste één wastafel laten plaatsen en ook in het toilet is in ieder geval een kleine wasbak een goed idee. Kies voor een wasbak die past bij de stijl van je badkamer. Ga voor simpel wit of kies voor een elegant ogende schaal die op een blad of een kastje komt te staan. Ook de kranen kies je geheel passend bij je badkamer uit. Een loodgieter zorgt voor de juiste aansluitingen en kan adviseren op welke plek een wastafel het beste geplaatst kan worden.

Tegels laten plaatsen

Je badkamer & toilet laten plaatsen vraagt vaak om een hoop betegeling van de muren en de vloer in de ruimte. Dit kun je zelf doen wanneer je de nodige kennis en tijd hebt, maar het inschakelen van een professional kan een hoop tijd besparen. Zo ben je ervan verzekerd dat je tegels vakkundig gezet worden. Op de vloer kies je voor een grotere tegel, bijvoorbeeld in een neutrale kleur. Tegen de muur kies je voor kleinere tegels in een andere kleur om sfeer in de ruimte te creëren. Je kiest uit verschillende legpatronen en kun een accentkleur op een van de muren of bijvoorbeeld in de douche gebruiken.

Badkamer & toilet laten plaatsen: hier let je op

Een badkamer & toilet laten plaatsen vraagt om een goede berekening van de kosten. Voor een deel heb je deze kosten zelf in de hand: je kiest badkamermeubelen uit die binnen je budget passen. Afhankelijk van de bestaande aansluitingen in je badkamer en toilet hoeft hier niets aan veranderd te worden of maak je juist behoorlijk wat kosten. Denk hier goed over na voor je aan de verbouwing van je badkamer begint. Uiteraard betaal je ook voor de experts die in jouw huis de badkamer en het toilet komen plaatsen.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge