Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Verschillende soorten toiletten: wat zijn de mogelijkheden?

Verschillende soorten toiletten: wat zijn de mogelijkheden?

Iedere kamer in huis verdient aandacht bij de inrichting, dus ook het toilet. Wat zijn de verschillende soorten toiletten waar je uit kunt kiezen en hoe richt je deze ruimte stijlvol in? Je kiest bijvoorbeeld voor een staand of hangend toilet en maakt daarbij beslissingen tussen een toilet met of zonder spoelrand en of je vlakspoel of diepspoel toilet wilt. Andere opties voor in het toilet zijn een urinoir en een bidet. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten toiletten waar je uit kunt kiezen.

Hangend toilet

Een hangend toilet is een toilet dat aan de muur is bevestigd. De onderkant van het toilet staat niet op de grond, maar hangt erboven. Een andere benaming voor dit type toilet is wandcloset. Het wandcloset is aan de muur bevestigd door middel van een inbouwreservoir. Dit type toilet is populair, omdat het makkelijk schoon te maken is en minder ruimte inneemt dan bijvoorbeeld een staand toilet. Hangende toiletten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren en je kiest een look die past bij je badkamer of toilet.

Staand toilet

Een alternatief voor een hangend toilet is een staand toilet. Een staand toilet staat op de vloer en staat bekend om de stevigheid. Staande toiletten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld met een inbouwreservoir verwerkt in de wand of zonder spoelrand. Ook staande toiletten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, passend bij je toilet of badkamer.

Toiletten met of zonder spoelrand

Bij de verschillende soorten toiletten heb je de keuze uit exemplaren met of zonder spoelrand. Een toilet met spoelrand is het meest gebruikelijk en deze rand zorgt ervoor dat het water goed verdeeld wordt bij het doorspoelen. Een toilet zonder spoelrand maakt gebruik van een systeem waarbij water met een hoge snelheid door het toilet gespoeld wordt en er geen restmateriaal overblijft. Dit is hygiënischer en maakt het makkelijker om het toilet schoon te houden. Ook bespaar je een hoop water bij deze methode.

Vlakspoel of diepspoel toiletten

Een ander verschil bij toiletten wordt gemaakt tussen een diespoel en een vlakspoel toilet. Een vlakspoel toilet heeft een plateau waar de ontlasting op blijft liggen. Het voordeel is dat er geen gespetter is, maar kan voor een vervelende geur in het toilet of in de badkamer zorgen. Een diepspoel toilet heeft geen plateau en dus valt de ontlasting in het water. Het voordeel hiervan is dat nare geurtjes voorkomen worden, maar het plonzen van het water vinden veel mensen minder prettig. Beide spoeltechnieken hebben voor- en nadelen.

Urinoir

Sommige mensen kiezen ervoor om een urinoir aan hun toilet toe te voegen. Dit urinoir is speciaal voor mannen om in te plassen en voor vrouwen is er het voordeel dat ze geen last hebben van een omhoog staande toiletbril. Een urinoir is een hygiënische keuze, omdat het spetteren voorkomt. Urinoirs zie je vooral vaak terug in horecagelegenheden, maar ook in huis kun je voor dit handige toilet als toevoeging kiezen.

Bidet

In veel culturen wordt er gebruik gemaakt van een bidet om het onderlichaam te reinigen na een toiletbezoek. In Nederland is het bidet iets minder gebruikelijk, maar toch zijn er voldoende mensen die graag een bidet in hun badkamer laten plaatsen. Het bidet is een hygiënisch alternatief voor toiletpapier. Je kunt kiezen voor een los bidet naast het toilet of voor een toilet met een ingebouwd bidet. Zo hoef je maar één stuk sanitair aan te sluiten en bespaar je ruimte in de badkamer. Een andere benaming hiervoor is een douche wc.

Verschillende soorten toiletten: advies van experts

Behoefte aan professioneel advies over de verschillende soorten toiletten? Bij Mega beantwoorden we graag al je vragen. In onze showroom bekijk je de verschillende soorten toiletten uit ons assortiment en adviseren onze experts je over de beste aankoop in jouw situatie. Het is ook mogelijk om te videobellen met een expert wanneer je niet in de gelegenheid bent om de showroom te bezoeken.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge