Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Wat zijn douche wc’s en hoe werken ze?

Wat zijn douche wc’s en hoe werken ze?

Voor in de toiletruimte of badkamer heb je een hoop keuze: kies voor een staand of hangend toilet, bepaal of je een vlakspoel of diepspoel toilet wilt en kies tussen een toilet met of zonder spoelrand. Andere mogelijkheden zijn een urinoir en een bidet, allebei items die naast een gewoon toilet geplaatst worden. Spreekt een bidet je wel aan, maar heb je hier niet de ruimte voor? Dan is een douche wc misschien wel een goede optie. Wat zijn douche wc’s en hoe werken ze? In dit artikel lees je alles over douche wc’s.

Wat is een douche wc?

Wat zijn douche wc’s precies? Een douche wc is in feite een combinatie van een gewoon toilet en een bidet. In plaats van dat je twee aparte stukken sanitair nodig hebt, hoef je er nu maar één. Een douche wc is dan ook een ideale oplossing voor een kleinere ruimte. Een douche wc doet niet alleen dienst als toilet, maar reinigt het onderlichaam met warm water en lucht. Er zijn zelfs uitvoeringen van de douche wc met uitgebreide keuzes, zoals een massagedouche, douche voor de intieme hygiëne van de vrouw of een warme luchtföhn. De douche wc is te bedienen met een afstandsbediening.

Hoe werkt een douche wc?

Het toiletgedeelte van de douche wc werkt net als ieder ander toilet en vooral het douchegedeelte vraagt om enige uitleg, met name omdat de douche wc minder bekend is in Nederland. De douche werkt met een sproeiarm waarvan je de positie zelf in kunt stellen. Deze douchearm schuift uit en sproeit water op je onderlichaam. De douchearm is ingebouwd in het toilet en schuift uit wanneer je op de knop drukt. Na het schoonmaken met water, wordt het onderlichaam gedroogd met warme lucht. De sproeiarm reinigt zichzelf en is zo makkelijk klaar voor volgend gebruik.

Voordelen van een douche wc

Een douche wc kent verschillende voordelen, waarvan de perfecte reiniging het grootste voordeel is. Door het onderlichaam met water te reinigen na een toiletgebruik, zorg je ervoor dat je onderlichaam goed schoon gespoeld wordt. Reinigen met water is hygiënischer dan het gebruik van toiletpapier. De verschillende standen en functies van de douche wc zorgen voor gebruikscomfort en biedt een spagevoel in je eigen badkamer. Bij een douche wc hoef je niet langer toiletpapier te gebruiken, waardoor je kosten bespaart en papierverspilling tegengaat.

Welke functies heeft een douche wc?

Een douche wc kan over allerlei functies beschikken, afhankelijk van het model dat je kiest. Uiteraard heeft een douche wc altijd een sproeiarm waarmee je je onderlichaam schoon kunt maken en is er een föhn die het onderlichaam droogt. Vaak beschikken douche wc’s over een grondige spoeling en zijn ze te bedienen met een afstandsbediening. Mogelijke functies zijn onder andere een verwarmde toiletbril, oriëntatieverlichting voor ’s nachts, programmeerbare gebruikersprofielen en een instelbare waterstraalsterkte.

Hoe kies je een douche wc?

Het kiezen van de juiste douche wc hangt vooral van je behoeften. Wil je een douche wc met uitgebreide functies, zoals verschillende programma’s en een verwarmde toiletbril? Dan kies je het beste voor een complete douche wc, verkrijgbaar als staand of hangend toilet. Zo heb je het complete pakket met alle functies. Een andere mogelijkheid is een losse toiletbril met een douchefunctie. Je kunt de losse toiletbril aansluiten op je bestaande toilet en deze bedienen met een afstandsbediening. Hierbij is het belangrijk dat de gekozen toiletbril op je toilet past.

Wat zijn douche wc’s: advies van experts

Wil je graag een douche wc aanschaffen, maar heb je nog wat vragen? De experts van Mega beantwoorden je vragen graag en adviseren je over de verschillende mogelijkheden. In onze showroom bekijk je enkele voorbeelden van toiletten en douche wc’s. Ook videobellen met een expert behoort tot de mogelijkheden. We helpen je graag verder met de badkamer of toiletruimte van je dromen.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge