Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Welke badkamertegels kiezen: de mooiste vloer- en wandtegels

Renoveer je de badkamer en vraag je je af welke badkamertegels je het beste kunt kiezen? Bij Mega vind je een uitgebreid assortiment vloer- en wandtegels
die geschikt zijn voor het betegelen van de badkamer. Vloer- en wandtegels zijn een slimme keuze in de badkamer: ze zijn makkelijk te reinigen, houden water
tegen en zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen. Je kunt kiezen tussen kleine of grote tegels, verschillende vormen en allerlei kleuren. Iedere stijl tegel heeft een eigen uitstraling en de gekozen tegels bepalen voor een deel de uitstraling van je badkamer. We zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij, zodat je tegels
kiest die passen bij je badkamer.

No items found.

Zijn tegels in de badkamer een goed idee?

Veel mensen kiezen voor vloer- en wandtegels in de badkamer en dat is niet zonder reden. Vloer- en wandtegels zijn eenvoudig te reinigen, waardoor je badkamer snel schoon is. Van tegels in de badkamer heb je jarenlang plezier en ze kunnen tegen een stootje. Daarnaast zijn vloer- en wandtegels veelzijdig en verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en formaten. Je kunt zo eenvoudig de sfeer in de badkamer bepalen.
Bij vloertegels in de badkamer is het aanbevolen om (elektrische) vloerverwarming
te installeren, omdat de vloer anders koud aan kan voelen. Tegels begeleiden de warmte perfect en je kan de elektrische vloerverwarming zelf regelen.

Het formaat van de tegels

Je kunt voor kleine of grote badkamertegels kiezen en het formaat heeft een directe invloed op de uitstraling van je badkamer. Grotere tegels zorgen voor een rustige uitstraling en kunnen een ruimte groter doen lijken. Kleine tegels hebben juist een speelse uitstraling en worden vaak gebruikt voor een kleiner gedeelte van de badkamer. Zo ligt de focus op deze wand en oogt niet de hele badkamer druk.
Bij grote badkamertegels is het lastiger om rond buizen of andere obstakels te werken en dus zijn kleinere tegels makkelijk in ruimtes met lastige muren of hoeken.
Hoe meer voeglijnen er zijn, hoe meer het opvalt wanneer een wand niet waterpas staat. In zo’n geval kies je beter voor grotere tegels.

Welke badkamertegels kiezen: de juiste uitstraling

Voor je een soort badkamertegel uitkiest, is het belangrijk om te bepalen voor welke sfeer je wilt gaan in de badkamer. Wil je graag een luxe uitstraling in de badkamer? Dan kies je voor badkamertegels die er uitzien als marmer. Met badkamertegels die van hout lijken te zijn, zorg je voor een warme en ontspannen sfeer in de badkamer. Donkere tegels met een robuuster textuur hebben een stoere uitstraling, met badkamertegels met een patroontje waan je je in Zuid-Europa en lichte kleuren zorgen voor een rustige uitstraling. Voor de mooiste uitstraling zorg je ervoor dat de tegels passen bij de badkamermeubels.

No items found.

Badkamertegels in combinatie met vloerverwarming

Tegels op de vloer in de badkamer voelen vrij koud aan wanneer je er
met je blote voeten op stapt. Daarom is het aan te raden om een tegelvloer in de badkamer te combineren met vloerverwarming.
Zo hoef je geen radiatoren in de badkamer te plaatsen en stap je
altijd op een heerlijk warme ondergrond. Bij vloerverwarming kies je bijvoorbeeld voor keramische vloertegels die de warmte geleiden
en vasthouden. Deze tegels zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, zoals bijvoorbeeld hout. Een echte houten vloer is onhandig in de badkamer
en gaat niet goed samen met vloerverwarming, wat de tegels tot een ideale oplossing maakt.

No items found.

Welke badkamertegels kiezen voor een accentmuur

Met kleinere wandtegels kun je interessante patronen op de muur creëren en heb je een echte blikvanger in de badkamer. De hele badkamer betegelen met kleine wandtegels is vaak iets teveel van het goede en daarom kiezen veel mensen voor een accentmuur. Op één muur of een stukje muur, bijvoorbeeld in de douche, worden kleinere tegels gebruikt. Deze tegels hebben bijvoorbeeld een patroon of een opvallende kleur en worden als een mozaïek gelegd. Voor de andere muren en de vloer kies je grotere badkamertegels in een bijpassende of neutrale kleur. Zo maak je van je badkamer een unieke en aansprekende ruimte.

Welke badkamertegels kiezen: advies van experts

Twijfel je welke badkamertegels je het beste kunt kiezen en kun je advies van een expert gebruiken? De badkamerspecialisten van Mega kunnen je helpen met advies. Je maakt een afspraak om de showroom te bezoeken, waar je de verschillende soorten badkamertegels in het echt kunt bekijken. Een andere optie is om te videobellen met een van onze experts. We helpen je graag aan een prachtige badkamer met de juiste tegels!

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge