Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Complete badkamer met tegels

Complete badkamer met tegels 

Het aanbod aan badkamer is enorm. Van lichte badkamers met witte meubels tot donkere badkamers inclusief een zwart toilet: het bestaat allemaal. Er is dus genoeg keus. Iets wat de stijl van de badkamer ook voor een groot deel bepaalt, zijn de vloeren en de muren. Gezien goede bestandheid tegen vocht en de mooie uitstraling, zijn tegels nog altijd mateloos populair, zowel vloer- als wandtegels. Wil je een complete badkamer met tegels? Je komt er hier alles over te weten.

Wat zijn de voordelen van tegels in de badkamer?

Tegels zijn niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Het ligt natuurlijk wel een beetje aan het materiaal, maar de meeste tegels zijn erg goed schoon te maken. Dit geldt vooral voor tegels met een gladde oppervlakte. Wel geldt dat donkere tegels gemakkelijker schoon te maken zijn dan lichte tegels. Daarnaast kunnen tegels goed en nattigheid, wat natuurlijk wel nodig is in een badkamer waar de vloer regelmatig nat wordt. De tegels zullen niet snel verrotten of slijten en kunnen daarom jaren mee. Bovendien zijn tegels in alle soorten en maten te verkrijgen, zowel voor op de vloer als op de muur. En als je beide met tegels bedekt, kun je van je badkamer één geheel maken.

Waar moet je op letten bij de aankoop van tegels voor in de badkamer?

Het kan lastig zijn om te bepalen welke tegels je nu het beste kunt kopen voor in de badkamer. Je moet hierbij rekening houden met veel factoren. Zo moet je wel een tegel kiezen van goede kwaliteit: deze moet daadwerkelijk goed bestand zijn tegen vocht en niet na enkele maanden al slijten. Ook moet je rekening houden met de grootte van de badkamer. Sommige tegels zorgen voor een meer ruimtelijke uitstraling, terwijl andere de ruimte juist kleiner doen lijken. Ook moet je rekening houden met de voegen tussen de tegels.

Kunnen alle tegels tegen vocht?

Bijna alle tegels zijn vochtbestendig en kun je dus in je badkamer plaatsen – zowel op de vloer als aan de wand. Toch is er een uitzondering. Dit zijn de steenstrips uit de Cliff- en Brick-serie. Aangezien deze moeilijk te voegen zijn, kan er alsnog vocht tussen de tegels komen, waardoor er waterschade of schimmel ontstaat. Bovendien bevatten deze een reliëfstructuur, waardoor deze lastig schoon te maken zijn. 

Ruimtelijke uitstraling

Je wilt je badkamer natuurlijk zo groot mogelijk over laten komen, al helemaal als je badkamer aan de kleine kant is. Met tegels kun je veel spelen met de ruimte. Hoe groter de tegels, hoe ruimtelijker de uitstraling en hoe groter je badkamer dus lijkt. Andersom geldt uiteraard hetzelfde: met kleine tegels oogt je badkamer een stuk kleiner. Nu moet je niet klakkeloos de allergrootste tegels die je tegenkomt kiezen, deze moeten natuurlijk ook bij je badkamer passen. 

Voegen tussen de tegels

Als je voor een tegelvloer of -wand kiest, ontkom je er niet aan: voegen. Het is belangrijk dat je de voegen goed schoonmaakt, maar zelfs dan is cementsluier vaak onontkoombaar. Gelukkig bestaan hier speciale reinigingsproducten voor. Laat je hierover goed adviseren en houd je ook echt aan de voorschriften. Met goed onderhouden voegen, verkleint de kans op schimmel of waterschade. Zo gaan niet alleen de voegen, maar ook de tegels zelf een stuk langer mee. 

Welke kleur moeten de tegels zijn?

De kleur van je badkamertegels hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Er is volop keus en alleen jij bepaalt wat jij mooi vindt. Maar er zijn wel wat dingen waar je rekening mee kunt houden. Zo passen lichte tegels beter in een wat kleinere badkamer, aangezien deze de badkamer optisch groter maken. Bovendien passen lichte tegels beter bij een klassieke badkamer, vanwege de luxe uitstraling en een badkamer met voornamelijk witte meubels. Donkere tegels staan dan weer mooi in een grote moderne of industriële badkamer. Donkere tegels creëren een gezellige en intieme sfeer, met een mysterieus tintje. Ook bij witte meubels kun je kiezen voor donkere tegels, deze springen er op deze manier meer uit. 

Thema badkamers

Houd je meer van wat speelse badkamers, dan kun je kiezen voor tegels met een patroon. Zo creëer je bijvoorbeeld een mediterrane of Arabische badkamer. Wat betreft de patronen kun je helemaal los gaan: je kunt kiezen voor patronen met veel verschillende kleuren of voor wat neutralere patronen. Als je zowel je vloer- als je wandtegels hiermee bekleedt, waan je je helemaal in een andere wereld terwijl je geniet van een heerlijk bad of warme douche. Zo kun je echt genieten. Van een momentje voor jezelf.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge