Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Wat voor soort vloer past bij mij? Zes populaire opties!

Laminaatvloer

Een laminaatvloer lijkt qua uitstraling of hout, maar heeft een aantal voordelen die hout niet kan bieden. Zo is laminaat duurzaam, onderhoudsarm en makkelijk te leggen. Waar hout kan krimpen of uitzetten is dat bij laminaat niet het geval en dus kan dit type vloer met vloerverwarming gecombineerd worden. Ook is een laminaatvloer een stuk voordeliger dan een houten vloer. Het nadeel van dit type vloer is dat het na verloop van tijd vervangen moet worden en kleine beschadigingen niet makkelijk weggewerkt kunnen worden. Het is niet mogelijk om één plank te vervangen zoals bij hout.

PVC vloer

Net als laminaat heeft ook PVC een natuurgetrouwe uitstraling die lijkt op hout. PVC vloeren zijn gemaakt van kunststof en zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming. Het is een goed alternatief voor een laminaat- of parketvloer. PVC kan geleverd worden in stroken of in de vorm van tegels, waardoor je vloer lijkt op een tegelvloer van natuursteen. PVC is voordeliger dan een houten vloer of een natuurstenen tegelvloer. Omdat het materiaal relatief dun is, heb je een egale ondervloer nodig om PVC te leggen. Dit kan dus betekenen dat je extra werk en kosten hebt wanneer je ondervloer nog niet egaal is.

Vloertegels

Vloertegels zijn populair in ruimtes zoals de badkamer, het toilet en de keuken. Vloertegels zijn sterk en duurzaam, je hebt er jarenlang plezier van. De tegels gaan goed samen met vloerverwarming en kunnen goed tegen water. Dit maakt de tegel populair in vochtige ruimtes. Je kiest bijvoorbeeld voor stenen tegels of keramische tegels, die in allerlei stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn. De grote variatie in maten en vormen zorgt ervoor dat je veel verschillende patronen en uitstralingen kunt creëren. Vloertegels zonder vloerverwarming kunnen koud aanvoelen en het schoonhouden van de voegen is een minder leuke klus.

Tapijtvloer

Een tapijtvloer wordt met name in slaapkamers gebruikt, maar in sommige huizen zie je een tapijt ook in andere kamers terug. Een tapijt is veelzijdig en kan in allerlei kleuren en patronen geleverd worden. Het voelt zacht aan en is een stuk minder koud aan de voeten dan veel andere vloeren. Het lastige aan een tapijt is dat je vlekken niet eenvoudig kunt verwijderen. Ook andere beschadigingen kunnen niet verholpen worden zonder het tapijt te vervangen. Tapijt is minder handig wanneer je huisdieren hebt of jonge kinderen die volop spelen.

Betonvloer

Een vloer van beton heeft een stoere uitstraling en is makkelijk te onderhouden. De vloer is volledig egaal, zonder kieren of naden, en daarmee een hygiënische keuze. De betonvloer is met name populair bij mensen met een industrieel interieur. Een nadeel van de betonnen vloer is dat het erg hard aanvoelt. Op blote voeten loop je minder comfortabel op deze vloer. Een betonvloer heeft jaarlijks onderhoud nodig om mooi te blijven en het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt qua tijd en kosten. Na verloop van tijd ontstaan er scheurtjes in de vloer, wat geen probleem hoeft te zijn wanneer je deze uitstraling waardeert.

Welke vloer past bij mij: advies van experts

Bij Mega kun je verschillende soorten vloeren kopen, bijvoorbeeld laminaat, PVC of tegels. Onze experts voorzien je graag van advies en je kunt samen met hen je behoeften doornemen. Je krijgt de mening van een professional en kiest zo de beste vloer voor de ruimte en voor jouw woonsituatie. In de showroom bekijk je verschillende voorbeelden van vloeren, maar ook via videochat helpen we je graag verder met advies. 

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge