Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Wat voor soort keukens zijn er? Vijf populaire opties!

Wat voor soort keukens zijn er? Vijf populaire opties!

Voor veel mensen is de keuken een plek waar ze graag tijd doorbrengen. Je bereidt er meerdere keren per dag iets te eten en brengt veel tijd met familie of vrienden rondom de keukentafel door. Een nieuwe keuken uitkiezen is dan ook een grote beslissing, omdat de keuken zelf voor een groot deel de sfeer in de keuken bepaalt. Maar wat voor soort keukens zijn er eigenlijk? We zetten vijf populaire opties voor je op een rij, zodat je een keuken kunt kiezen die past bij je smaak en de rest van je woning.

Landelijke keuken

Een landelijke keuken heeft een vertrouwde uitstraling van vroeger en past perfect bij een landelijk interieur. Deze woonstijl is gezellig en kent veel natuurlijke kleuren, wat in de keuken niet anders is. Hoewel een landelijke keuken doet denken aan leven op het platteland en ouderwetse gezelligheid, is deze uiteraard voorzien van alle moderne gemakken. De landelijke uitstraling van de keuken komt bijvoorbeeld door een klassiek fornuis, door robuuste werkbladen van natuursteen of handgrepen in een landelijke stijl. Een landelijke keuken kent effen kleuren, zoals zacht groen of een lichtgrijze tint.

Zwarte keuken

Spreekt een industriële woonstijl je aan? Daar past een zwarte keuken perfect in. De industriële woonstijl doet denken aan oude fabrieken, heeft een stoere uitstraling en er worden veel donkere tinten gebruikt. Een zwarte keuken ziet er niet alleen industrieel, maar ook chique en uitdagend uit. In deze keuken kook je met stijl! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een volledig zwarte keuken, waarbij zowel de keukenkastjes als het werkblad donker zijn. Een andere optie is om donkere keukenkastjes te combineren met een lichter of houten werkblad. Zwart is eenvoudig te combineren met andere kleuren, bijvoorbeeld voor de tegelmuur of voor accessoires.

Moderne keuken

Een moderne keuken heeft een strakke vorm en is uiterst functioneel. Het ontwerp van een moderne keuken is eenvoudig en minimalistisch, waarbij de focus op gebruiksgemak ligt. De strakke vormen zorgen ervoor dat de keuken een luxe uitstraling heeft. Je kunt kiezen voor een keuken in een neutrale kleur, maar in een modern interieur wordt ook veel gebruik gemaakt van accentkleuren. Deze accentkleuren kun je terug laten komen in de keuken. Populaire materialen in de moderne woonstijl – zoals glas, metaal en steen – kunnen gebruikt worden in het ontwerp van de keuken. Natuurlijk passen de modernste accessoires goed in je moderne keuken.

Houten keuken

Een houten keuken heeft een gezellige en nostalgische uitstraling. Het gebruik van hout brengt direct een warme sfeer in de ruimte en is daarom een populaire keuze. Je kiest bijvoorbeeld voor een keuken volledig gemaakt van hout of een keuken met houten details. Een romantische keuken bestaat uit houten kastjes met een sfeervol werkblad, terwijl een moderne of industriële keuken een houten werkblad in combinatie met andere kastjes heeft. Er zijn verschillende houtsoorten die in de keuken gebruikt kunnen worden – bijvoorbeeld notenhout, eikenhout en essenhout – en iedere houtsoort geeft de keuken een eigen uitstraling.

Keuken met een eiland

Een keuken met een eiland is ideaal voor kookliefhebbers die veel tijd in de keuken doorbrengen en graag de ruimte hebben om al het lekkers te bereiden. Een keuken met een eiland kan een luxe uitstraling hebben in een grote ruimte, maar ook de perfecte oplossing zijn voor een kleinere ruimte. Heb je tegen de muren te weinig ruimte voor de keuken van je dromen? Met een kookeiland creëer je extra ruimte om eten te bereiden, ook wanneer tegen de muren weinig plaats is. Keukens met een eiland zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen: van modern tot industrieel en landelijk.

Een 3D-ontwerp van je keuken

Het is makkelijk om online of in een showroom verschillende keukens te bekijken en te zien welke stijl je mooi vindt, maar voor veel mensen is het lastig om zich voor te stellen hoe de keuken er in hun huis uit komt te zien. Met de 3D-keukenplanner waar Mega gebruik van maakt, kun je je droomkeuken in jouw ruimte zien in een 3D-ontwerp. Dit geeft je de mogelijkheid om te kijken hoe een specifieke keuken er in jouw ruimte uitziet en of alles goed past in combinatie met een eettafel en eventuele andere meubels die je in de keuken wilt plaatsen.

Welke soorten keukens zijn er: advies van experts

Ontvang je graag advies over welke soorten keukens er zijn? Dan maak je een afspraak bij Mega om met een van onze experts te praten. Je kunt langskomen in de showroom, waar je ook direct voorbeelden van de keukens en materialen kunt bekijken. Een andere mogelijkheid is om te videobellen met een expert en je wensen te bespreken. Zo bespaar je een reis naar de showroom wanneer je niet in de directe omgeving woont. Onze experts adviseren je graag over welke soorten keukens er zijn en welke mogelijkheden er zijn qua keukenapparatuur.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge