Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Wat is beter: elektrische of infrarood radiator in de badkamer?

Wat is beter: elektrische of infrarood radiator in de badkamer?

Iedereen brengt dagelijks tijd door in de badkamer. Je doucht in de ochtend snel voor je naar je werk gaat of geniet ’s avonds van een lang bad om tot rust te komen. Wat je voorkeur ook heeft, je wilt graag dat de badkamer een aangename temperatuur heeft, ook wanneer het buiten kouder is. Daarom laat je een radiator in de badkamer installeren die zorgt voor een prettige temperatuur. Als het aankomt op badkamerverwarming zijn er verschillende opties. Wat is de beste keuze: een elektrische of infrarood radiator in de badkamer?

Wat is elektrische badkamerverwarming?

Elektrische verwarming in de badkamer betekent dat er een afzonderlijke radiator gemonteerd wordt. De weerstand in het systeem verwarmt de vloeistof in de radiator, waardoor de radiator warmte af gaat geven. De warmte die een elektrische radiator afgeeft is te vergelijken met een radiator op de centrale verwarming is aangesloten. Een elektrische radiator is makkelijk aan te sluiten in de badkamer of andere ruimtes en vraagt niet om bijzondere aansluitingen in de ruimte. 

De voordelen van een elektrische radiator

Een elektrische radiator is een uitkomst voor badkamers waar nog geen radiator aanwezig is. Het aansluiten van een radiator op de centrale verwarming kan lastig zijn en dan is een elektrische radiator een goed alternatief. Er zijn energiezuinige elektrische radiatoren verkrijgbaar, waardoor de kosten van deze soort verwarming minder hoog zijn dan vroeger. Elektrische radiatoren warmen snel op, waar je bij een centrale verwarming langer moet wachten. Je kunt de radiator dus aanzetten op het moment dat je de badkamer wilt gebruiken en hoeft hier niet al vooraf rekening mee te houden.

Wat is infrarood badkamerverwarming?

De zon verwarmt onze aarde door middel van infraroodstraling. Infraroodverwarming werkt volgens dezelfde principes, maar is veiliger dan straling van de zon. De zon geeft bijvoorbeeld ook uv-straling af, waardoor je buiten de deur zonnebrandcrème moet gebruiken. Een infraroodverwarming in de badkamer maakt alleen gebruik van infraroodstraling en is dus volledig veilig in gebruik. Infraroodverwarming kan op verschillende manieren geïntegreerd worden in de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een infrarood wandpaneel of een plafondplaat. Je kunt dus precies bepalen waar in de badkamer je graag de warmte wilt hebben. 

De voordelen van een infrarood radiator

Een infrarood radiator heeft diverse voordelen, waaronder gezondheidsvoordelen. De infraroodstraling heeft een gunstig effect op het lichaam, bijvoorbeeld de verlichting van pijn aan spieren en gewrichten. De stookkosten zijn lager bij infraroodverwarming dan bij elektrische verwarming en het is een duurzame oplossing.
Er wordt relatief weinig energie verbruikt om veel warmte te genereren. 

Elektrische of infrarood radiator in de badkamer: advies van een expert

Twijfel je waar je het beste voor kunt kiezen: een elektrische of infrarood radiator in de badkamer? De experts van Mega adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden als het aankomt op badkamerverwarming. Naast een elektrische of infrarood radiator in de badkamer, lichten we ook graag toe welke andere mogelijkheden er zijn, bijvoorbeeld vloerverwarming of centrale verwarming. Kom langs in onze showroom of maak een afspraak om te videobellen met een expert.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge