Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Hoe werkt een Quooker?

Hoe werkt een Quooker?

Heet water is onmisbaar in de keuken: je hebt het nodig om een kopje thee te maken, om pasta te koken en om veel andere etenswaren te bereiden. De meeste mensen gebruiken een waterkoker voor heet water of verwarmen dit in een pannetje op het fornuis. Maar hoe handig zou het zijn als het kokende water direct uit de kraan kwam? Met een Quooker heb je altijd direct kokend water uit de kraan! Je hoeft niet langer te wachten op de waterkoker of op het fornuis.

De onderdelen van een Quooker

Een Quooker bestaat uit twee onderdelen die allebei noodzakelijk zijn voor het functioneren. Uiteraard hoort er bij een Quooker een kraan waar het water uit komt en daarnaast is er een boiler die ervoor zorgt dat het water kokend uit de kraan kan komen. De Quooker is verkrijgbaar als 3-in-1 uitvoering, waarbij je naast kokend water ook koud en warm water kunt krijgen. Het is mogelijk om een aparte Quooker te plaatsen naast je bestaande kraan en in dat geval kies je voor een Quooker waar alleen heet water uit komt.

Hoe werkt een Quooker: de techniek

Een Quooker heeft een reservoir waarin een aantal liter water past. In het reservoir wordt water aan de kook gebracht en wordt voor een constante temperatuur van boven de honderd graden gezorgd. De boiler zorgt voor deze constante temperatuur en dus haal je altijd kokend water uit de kraan. Je kunt het reservoir van de Quooker zien als een thermosfles waarin de warmte behouden blijft. De warmte kan nergens heen en dus kost het weinig energie om het water op temperatuur te houden. 

Extra functies van de Quooker

Een Quooker kan niet alleen kokend water uit de kraan doen komen, maar het is ook mogelijk om een gefilterd of bruisend water te krijgen. De standaard uitvoering beschikt niet over deze functie, maar met een extra Quooker Cube reservoir is het mogelijk om ook bruisend kraanwater te krijgen. De Quooker is dus ook ideaal voor liefhebbers van bruiswater of mensen die graag gefilterd kraanwater willen drinken. Met deze variant van de Quooker drink je altijd schoon en veilig water uit de kraan.

De voordelen van een Quooker

Een Quooker kent verschillende voordelen ten opzichte van een gewone kraan. Met een Quooker krijg je allerlei soorten water uit één en dezelfde kraan: bruisend water, gefilterd water, kokend water, koud water en warm water. Voor kinderen is de Quooker veilig te gebruiken dankzij de kindveilige bedieningsknop. Je houdt meer ruimte op het aanrecht over, omdat je niet langer een waterkoker nodig hebt. Je zet de kraan in voor standaard klusjes, zoals afwassen, maar tapt ook eenvoudig kokend water voor pasta of thee.

Verschillende uitvoeringen

De Quooker is in verschillende stijlen verkrijgbaar, waardoor je een kraan koopt die past bij de rest van je keuken. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende gouden kraan die perfect past bij een gouden wasbak. Dit zorgt voor een elegante uitstraling in de keuken. Je kunt ook kiezen voor mat zwart voor een stoer of industrieel interieur en uiteraard is er een standaard zilveren optie. De kranen zijn verkrijgbaar in de vorm van een halve cirkel, maar je kunt ook kiezen voor een kraan met rechtere lijnen. 

Kan ik beter voor een Quooker of waterkoker kiezen?

Of je beter voor een Quooker of voor een waterkoker kunt kiezen hangt af van je verbruik. Een Quooker is continu aan, waardoor je de hele dag door een klein beetje stroom verbruikt. Bij een waterkoker verwarm je vaak teveel water, wat tot extra energieverbruik leidt. Een Quooker verbruikt niet meer energie dan een waterkoker wanneer je meerdere keren per dag heet water gebruikt. Dit kan zijn omdat je meerdere kopjes thee drinkt, maar je rekent hier ook het koken van pasta of rijst in mee. Om energie te besparen kun je de Quooker uitzetten wanneer je niet thuis bent, bijvoorbeeld voor een weekendje weg of een vakantie.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge