Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Complete badkamer met tegels

Het aanbod van badkamers is enorm. Van lichte badkamers met witte of licht houten badmeubels tot donkere badkamers inclusief een zwart toilet: het bestaat allemaal. Er is genoeg keus. Iets wat de stijl van de badkamer ook voor een groot deel bepaalt, zijn de wanden en de vloer van de badkamer. Gezien de goede bestandheid tegen vocht en de mooie uitstraling, zijn tegels nog altijd mateloos populair, zowel vloer- als wandtegels. Wil je een complete badkamer met tegels? Je komt er hier alles over te weten.

No items found.

Wat zijn de voordelen van tegels in de badkamer?

Tegels zijn niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Tegels zijn erg goed schoon te maken. Dit geldt vooral voor tegels met een gladde oppervlakte. In combinatie met vloerverwarming is een tegel een perfecte warmte geleider. Bovendien zijn tegels in alle soorten en maten te verkrijgen, zowel voor op de vloer als op de wand.‌Nieuw zijn de Mega panelen. Dit zijn grote waterbestendige wandpanelen die over je bestaande tegels aangebracht kunnen worden en zijn ook goed schoon te maken. Deze panelen hebben geen voegen en de installatie is eenvoudig en de fabrikant geeft 15 jaar garantie. Deze panelen zijn uitermate geschikt voor gedeeltelijke vernieuwing van de badkamer. De keuze in uitvoering en kleuren is enorm groot.

Waar moet je op letten bij de aankoop van tegels voor in de badkamer

Het kan lastig zijn om te bepalen welke tegels je nu het beste kunt kopen voor in de badkamer. Je moet hierbij rekening houden met diverse factoren, bijvoorbeeld de grootte van je badkamer. Sommige tegels zorgen voor een meer ruimtelijke uitstraling, terwijl andere de ruimte juist kleiner doen lijken. Kies een tegel die je mooi vindt en kies dan voor een zo’n groot mogelijke maat. Hoe groter de tegel hoe rustiger je wanden en vloer worden en je hebt ook veel minder voegen. Kies de kleur voeg die bij de tegel past, de voeg moet qua kleurhoogte hetzelfde zijn als de kleur van de tegel. De voeg moet niet opvallen! Kies voor een professionele kwaliteitsvoeg om lekkages te voorkomen. Mega heeft een enorme keuze in wand en vloer tegels en professionele voeg producten en adviseert je graag.

Welke kleur moeten de tegels zijn?

De kleur van je badkamertegels hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Er is volop keus en alleen jij bepaalt wat jij mooi vindt. Maar er zijn wel wat dingen waar je rekening mee kunt houden. Zo passen grote lichte tegels beter in een wat kleinere badkamer, aangezien deze de badkamer optisch groter maken. Donkere robuuste grote tegels staan mooi in een grote moderne of industriële badkamer. Donkere tegels creëren een gezellige en intieme sfeer, met een mysterieus tintje.

Oosterse badkamers

Houd je meer van wat apartere badkamers, dan kun je kiezen voor tegels met een Oosters patroon. Zo creëer je bijvoorbeeld een mediterrane of Arabische sfeer. Wat betreft de patronen kun je helemaal los gaan: je kunt kiezen voor patronen met veel verschillende kleuren of voor wat neutralere patronen. Als je zowel je vloer- als je wand hiermee bekleedt, waan je je helemaal in een andere wereld terwijl je geniet van een heerlijk bad of warme douche. Zo kun je echt genieten. Van een momentje voor jezelf.

No items found.

No items found.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge