Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

Badkamerplanner

De badkamer is dé plek van je woning waar je even helemaal tot rust kunt komen. Waar je dag begint en eindigt. Met de ontspannende werking van het water creëer je er een ultiem moment voor jezelf. Een goed ingerichte badkamer is een oase in je eigen woning die je helpt nog meer van het dagelijks leven te genieten. Natuurlijk is een slim ontwerp, dat leidt tot voldoende comfort en bewegingsvrijheid, een voorwaarde. Wil jij je badkamer zelf ontwerpen? Om zeker te weten dat je het vanaf de basis goed aanpakt –want met je badkamer ga je immers jaren doen-, gebruik je een badkamerplanner. De 3D-planner van Mega is hét hulpmiddel om zelf jouw droombadkamer te ontwerpen.

No items found.

Ontwerpen in eenvoudige stappen

Elementen die in een badkamer aanwezig zijn, zijn een douche en/of bad, een badkamermeubel, misschien een wandtoilet en verwarming. Wanneer je in je hoofd hebt welke van deze jij graag in je badkamer ziet, kun je aan de slag met de badkamerplanner. Deze kun je ongeacht het oppervlak van je badkamer gebruiken. Je geeft ten eerste de afmetingen van je badkamer aan, daarna bepaal je waar eventuele ramen zich bevinden. De volgende stap is het maken van je keuze uit het sanitair.

Een douche, een bad of allebei?

Een van de belangrijkste vragen die woningbezitters zichzelf stellen wanneer ze hun badkamer willen verbouwen, kiezen we voor een bad of een inloopdouche of hebben we plaats voor beide producten? In het geval van beperkte ruimte blijven ook de keuzemogelijkheden wat beperkter, maar wanneer je badkamer een ruimer oppervlak heeft, is dit een afweging om goed over na te denken. De meesten kiezen het liefst voor een douche én een bad in hun badkamer: ’s ochtends voor het werk even snel onder de douche en ’s avonds en in het weekend uitgebreid in bad. Er zijn veel baden die vrijstaand geplaatst kunnen worden of half vrijstaande baden die je tegen een wand plaatst.

Keuzes die passen bij nu én de toekomst

Een douche is efficiënt in gebruik en neemt aanzienlijk minder ruimte in, maar een lang bad is -zeker in de koudere maanden van het jaar- ware luxe. De keuze voor een bad is vaak verbonden aan de leeftijd. Jonge mensen en mensen met kleine kinderen zien er het vaakst de voordelen van. Naarmate men wat ouder wordt of beperkt is in de mobiliteit, kan een badkuip vanwege de instap juist weer minder wenselijk zijn en kiest men voor een ruime inloopdouche eventueel met opklapbaar zitje. Zet alles dus goed op een rijtje en kies het beste voor nu én de toekomst.

No items found.

Een enkele of dubbele wastafel?

Wanneer je hebt besloten over het bovenstaande thema, is het tijd om over het bad meubel na te denken. Een badmeubel met een enkele wasbak heeft doorgaans een lagere aanschafprijs en is de aangewezen keuze wanneer je over een badkamer met een beperkte oppervlakte beschikt. Maar er zijn ook ondiepe badmeubels die eventueel over 2 wasbakken beschikken en toch die maar 100 cm in beslag nemen. Het badmeubel met 2 wasbakken is het meest ideale voor huishoudens met meerdere personen die zich rond dezelfde tijd klaarmaken voor werk en voor school. De spiegels zijn de blikvanger van je badkamer en zijn groot en rond of ovaal en hebben verlichting wat gedimd kan worden en kunnen in de kleur van je kranen geleverd worden. Uiteraard kan je ook kiezen voor een rechthoekige spiegel passend boven je badmeubel met verlichting en eventueel spiegelverwarming waardoor je spiegel niet meer beslaat.

No items found.

Voor welke stijl kies je?

Bij het vernieuwen van je badkamer heb je de keuze uit een ruime hoeveelheid stijlen. De specifieke stijl wordt gedeeltelijk bepaald door de kleur van het badmeubel en de kranen maar voor een minstens zo groot deel voor de keuze van de tegels. Zo passen grote donker grijze tegels of antraciet kleurige tegels bij een industriële badkamer en grote naturel en houten tegels bij een trendy tijdloze badkamer. De Hotel chique badkamer is gekenmerkt door metallic kleurige tegels of grote geaderde marmeren tegels met messing of koperen kranen. Super hip is een wand te tegelen in een visgraat met kleine rechthoekige tegels in een frisse aqua blauw of groene kleur en op de andere wanden grote mat witte tegels te gebruiken.

Zelf ontwerpen met de 3D badkamerplanner

Wil jij aan de slag met het ontwerpen van jouw droombadkamer? De 3D badkamerplanner van Mega helpt jou online je eigen badkamer te creëren. Je bepaalt de afmetingen en plaatst je bad of douchegedeelte en het badmeubel op de gewenste plekken. De 3D badkamerplanner geeft een realistisch beeld van hoe jouw eventuele badkamer er in de toekomst uit zal zien. Zo verenig je het nuttige met het aangename: de tool is maximaal efficiënt en zorgt ook nog eens voor de nodige voorpret!

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge