Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

De charme van moderne, strakke keukens

Bij Mega zijn keukens in de meest uiteenlopende stijlen, van modern strak tot industrieel, en van prachtige houtdecors tot landhuiskeukens met de nieuwste apparatuur verkrijgbaar. De moderne, strakke keuken is al enkele tientallen jaren geliefd onder een breed publiek. Zijn uitstraling is in de loop der tijd uiteraard wel ietwat veranderd. Moderne keukens hebben strakke lijnen en zijn minimalistisch, vaak greep loos of hebben een opgelegde greep en zijn over het algemeen uitgevoerd in de kleuren wit en zwart, of in prachtige hout tinten. De laatste tijd zijn ook kleuren zoals groen of blauw enorm in opkomst. Verder zijn de afwerking en de in de keuken verwerkte apparatuur, zoals de elektrische kookplaat , kenmerkend voor deze stijl.

No items found.

Materialen die een strakke en professionele uitstraling geven

In moderne, strakke keukens worden materialen zoals als mat zwart, rvs veelvuldig gebruikt. Voor het aanrechtblad wordt meestal een composiet gebruikt. Al deze materialen geven je keuken niet alleen een strakke, maar ook een professionele uitstraling. En wist je dat deze zich stuk voor stuk ook prima laten combineren met andere materialen zoals hout? Hout wordt steeds vaker in moderne keukens toegepast, zodat er tegelijkertijd een natuurlijke uitstraling kan worden gecreëerd. Nieuw is de combinatie van een mix tussen de onderkasten in mat zwart of wit en de bovenkasten in een houtstructuur of andersom.

Waarom zou je voor een moderne, strakke keuken kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar een keuken waarmee je de ruimte in je woning (optisch) kunt vergroten, maak je met een moderne, strakke keuken een slimme keuze. Omdat dit soort keukens weinig details heeft, creëer je hiermee rust die de ruimte in je woning optisch groter doet lijken. Een tweede argument dat pleit voor een dergelijke keuken is er een van praktische aard. Omdat moderne keukens (semi)greep loze kastjes, gladde oppervlakken en weinig details hebben, is de reiniging een fluitje van een cent. Voor het onderhoud is niet veel meer dan een vochtig doekje nodig.

Modern en gezellig gaan hand in hand

Onterecht wordt vaak gedacht dat strak en modern lijnrecht tegenover gezellig staan. Niets hoeft echter minder waar te zijn; zeker niet wanneer je zelf met de details aan de slag gaat. Zet bijvoorbeeld een vaas met verse bloemen neer, of bevestig een oude houten plank aan de muur met leren riemen waar je potten met hangplanten op plaatst. Jouw moderne, strakke keuken kun je zo helemaal personaliseren. Huiselijke elementen met hun kenmerkende aardetinten of houten accessoires zoals een houten verweerde schaal worden steeds vaker aan dit keukentype toegevoegd. De keuze voor een kookeiland of het plaatsen van de houten eettafel tussen de keuken en de woonkamer werken eveneens sfeer verhogend.

No items found.

Unieke stijlcombinaties

Een moderne, strakke keuken is een aanwinst voor een woning die in dezelfde stijl is uitgevoerd. Maar wist je dat deze keukens ook prima tot hun recht komen in combinatie met andere soorten interieurstijlen? Zo vormen de strakke ontwerpen bijvoorbeeld een mooi contrast met landelijke elementen. Zelfs industriële keukens worden vandaag de dag met de landelijke woonstijl gecombineerd. Zo ontstaat er een interessant en uniek geheel dat je niet zomaar in iedere andere woning tegenkomt.

No items found.

Hoe betaalbaar zijn moderne, strakke keukens?

Moderne keukens stralen elegantie, professionaliteit en luxe uit. Eigenschappen die al gauw doen vermoeden dat er aan dergelijke keukens een onbetaalbaar prijskaartje hangt. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Een moderne keuken kun je namelijk helemaal zelf samenstellen en met de keuzes die je maakt, kun je het eindbedrag voor een zeer groot gedeelte beïnvloeden. Zo is een granieten aanrechtblad bijvoorbeeld aanzienlijk duurder dan een aanrechtblad van composiet. Ook op het gebied van apparatuur valt heel wat te besparen. Laat je bij voorbaat dus zeker niet afschrikken, want moderne, strakke keukens zijn voor iedereen!

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge