Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

De levensduur van een PVC vloer: hoe lang gaat de vloer mee?

De levensduur van een PVC vloer: hoe lang gaat de vloer mee?

PVC vloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en je vindt deze vloer terug in verschillende woonstijlen. Dit type vloer is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kent diverse voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat. Wat zijn de voor- en nadelen van PVC? Welke soorten zijn er? Wat is de levensduur van een PVC vloer? In dit artikel lees je alles over PVC vloeren en hoe lang deze meegaan.

Wat is PVC?

PVC is een afkorting en staat voor polyvinylchloride. Het is een materiaal bestaande uit verschillende lagen kunststof dat voornamelijk voor vloeren gebruikt wordt. Een vloer van PVC heeft een beschermende toplaag en is een sterk type vloer. Tegenwoordig zijn PVC vloeren bijna niet meer van echt hout te onderscheiden en voor veel mensen is het een voordelig alternatief. PVC vloeren zijn verkrijgbaar met verschillende ontwerpen en kleuren. Je kiest bijvoorbeeld voor PVC laminaat of PVC tegels.

Voordelen van een PVC vloer

Het grootste voordeel van PVC is dat het een duurzaam materiaal voor een vloer is. De beschermende toplaag zorgt ervoor dat de verschillende kunststoflagen goed beschermd worden en de vloer lange tijd meegaat. De vloer is onderhoudsvriendelijk en kan makkelijk schoongemaakt worden. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende. Waar echt hout niet met een vloerverwarming gecombineerd kan worden, kan dat bij PVC wel. De vloer past zich aan de omgevingstemperatuur aan en geleid warmte goed. PVC is waterbestendig en zacht voor de voeten.

Nadelen van een PVC vloer

Een nadeel van een PVC vloer is dat deze niet altijd zonder problemen gelegd kan worden. PVC is een dun materiaal en moet daarom op een egale ondervloer gelegd worden. Wanneer dit niet het geval is, kan het zijn dat je ongelijkheden weg moet werken voor je de PVC vloer kunt leggen. Dit kan extra moeite en geld kosten. Een PVC vloer is sowieso al niet de goedkoopste optie, al is het vaak wel voordeliger dan echt hout. Andere vloersoorten, zoals laminaat of tapijt, zijn voordeliger dan PVC.

Verschillende soorten PVC vloeren

PVC vloeren zijn er in verschillende uitvoeringen. PVC wordt geleverd in de vorm van stroken. Een strook lijkt qua formaat op een laminaatplank en is dan ook een goed alternatief voor laminaat. Een andere optie is de PVC tegel. De tegels hebben alle voordelen van PVC en zijn er in allerlei verschillende looks. De laatste optie is Click PVC: een vloer met een handig kliksysteem dat vergelijkbaar is met laminaat. Click PVC is eenvoudig zelf te leggen.

Wat is de levensduur van een PVC vloer?

Een PVC vloer staat bekend om de lange levensduur. Wanneer je voor PVC van goede kwaliteit kiest, kan een vloer wel dertig jaar meegaan. Het is een van de sterkste typen vloeren en beschadigt niet snel. De prijs-kwaliteitverhouding bij een PVC vloer is uitstekend als je erover nadenkt hoe lang de vloer meegaat. Het gebeurt zelden dat een PVC vloer vervangen moet worden omdat deze versleten is. PVC vloeren zijn niet alleen vanwege de lange levensduur duurzaam, maar ook vanwege de milieuvriendelijke productie.

Onderhoud om levensduur PVC vloer te verlengen

Een PVC vloer heeft weinig onderhoud nodig, wat een van de vele voordelen van het materiaal is. Je maakt de vloer regelmatig schoon door te stofzuigen en de vloer te dweilen. De toplaag van het PVC zorgt ervoor dat vuil en vocht niet in de vloer kan trekken en in de meeste gevallen volstaat stofzuigen. Af en toe kan het nodig zijn om te dweilen, bijvoorbeeld wanneer iemand met vieze schoenen naar binnen is gelopen. Gebruik natuurlijke reinigers in plaats van agressieve varianten. Dweilen doe je met een dweil of een natte doek, gebruik nooit een ruwe spons omdat die de toplaag kan beschadigen.

Verschillende PVC vloeren in het echt bekijken

Wil je de PVC vloer graag in het echt bekijken voor je een besluit neemt over de aankoop? Bij Mega kun je in de showroom verschillende soorten bekijken en onze experts helpen je graag bij het maken van een keuze. Naast PVC verkopen we ook andere vloeren en dus wegen we de voor- en nadelen van verschillende vloeren voor je af. Je kunt ook een afspraak met een van onze experts inplannen om te videobellen, om zo al je vragen op afstand te stellen.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge