Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

7 tips voor de inrichting van zwarte keukens

7 tips voor de inrichting van zwarte keukens

Een van de populairste woonstijlen van het moment is de industriële woonstijl. Deze woonstijl staat bekend om de robuuste materialen, donkere kleuren en de gelijkenis met oude fabrieksgebouwen. In een industrieel interieur passen zwarte keukens perfect. Door voor een stoere keuken in deze woonstijl te kiezen, zorg je voor een mooi geheel. Met onderstaande tips richt je industriële of zwarte keukens perfect in.

Het kleurenpalet voor een industriële woonstijl

Een industrieel interieur staat bekend om de donkere kleuren waar gebruik van gemaakt wordt. Zwart is een populaire kleur, maar ook lichte en donkere tinten grijs en bruin zijn populaire kleuren. De donkere elementen in het interieur worden vaak gecombineerd met lichtere elementen, zoals een lichtgrijze of witte muur. Zwarte keukens passen qua kleur goed in een industriële woonstijl, zeker wanneer je stoere en ruwe materialen gebruikt.

Materiaalkeuze voor een industriële, zwarte keuken

Voor je zwarte keuken maak je gebruik van ruwe, robuuste materialen die doen denken aan fabrieksgebouwen. Je kunt hierbij denken aan een werkblad van verouderd steen of deuren gemaakt van gietijzer. Andere populaire materialen zijn beton en metaal, allebei materialen met een stoere uitstraling. Voor keukenkastjes wordt regelmatig zwart hout gebruikt, wat voor de gewenste donkere uitstraling zorgt. In zwarte keukens kun je diverse materialen combineren om zo een stoere en stijlvolle keuken samen te stellen.

Kies voor een bijpassende vloer

Naast het kiezen uit verschillende zwarte keukens wil je ook een bijpassende vloer in de ruimte. In een industrieel interieur kies je voor een vloer met een fabriekslook, bijvoorbeeld een betonnen vloer in een grijze tint. Een andere optie is een houten vloer met een robuuste uitstraling, bijvoorbeeld een donkere houtsoort waarin de nerven duidelijk zichtbaar zijn. Dit kan een echte houten vloer zijn, maar ook laminaat of PVC met een vergelijkbare uitstraling.

Kies voor een praktische indeling

De indeling van je keuken is minstens net zo belangrijk als de materialen en kleuren. De juiste indeling zorgt er namelijk voor dat je de keuken met veel plezier kunt gebruiken en dat er niets ontbreekt. Je zorgt voor voldoende keukenkastjes, voor de juiste keukenapparatuur en een indeling die handig is voor jou. Houd bijvoorbeeld rekening met je lengte bij het kiezen van de hoogte van het werkblad voor extra comfort en zorg dat de keukenapparatuur goed past bij je behoeftes.

Hang industriële verlichting aan het plafond

Een mooie manier om de industriële uitstraling terug te laten komen in de zwarte keuken is door voor industriële verlichting te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een stoere plafondlamp gemaakt van metaal of voor spots boven het werkblad. Spots zijn functioneel en worden ook veel in fabrieken gebruikt voor voldoende belichting tijdens de werkzaamheden. Boven de eettafel hang je een industriële hanglamp die ervoor zorgt dat de donkere, industriële sfeer overal in de ruimte aanwezig is.

Kies keukenapparatuur en accessoires uit

Bij het samenstellen van de keuken is het belangrijk om de juiste keukenapparatuur uit te kiezen en deze een plek te geven in de inrichting van de keuken. Je laat bijvoorbeeld een vaatwasser en een koelkast inbouwen in de keuken, net als een oven en een afzuigkap. Kies keukenapparaten die qua stijl passen in je donkere keuken of laat ze inbouwen waardoor ze niet opvallen. In een industrieel interieur maak je gebruik van stoere accessoires. Zet bijvoorbeeld twee robuuste barkrukken aan het kookeiland of kies voor een stoere staande lamp.

Bekijk de inrichting van landelijke keukens met een 3D-ontwerp

Wil je zien hoe zwarte keukens eruit zouden kunnen zien in je woning? Het kan lastig zijn om je voor te stellen hoe een specifieke keuken er in jouw huis uitziet en daarom bieden we bij Mega een 3D-ontwerp. Hierin kun je zien hoe een keuken past in je ruimte en wandel je als het ware door de volledig ingerichte ruimte. Je kunt langskomen in de showroom van Mega om met een van onze experts te praten. Een andere optie is het inplannen om te videobellen voor advies over zwarte keukens.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge