Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
4 filialen met showrooms
Altijd de nieuwste trends
Gratis inspiratiemagazine
Badkamers, Keukens, Vloeren en meer...
Altijd de nieuwste trends
4 filialen met showrooms

7 tips voor het kiezen van een nieuwe keuken

7 tips voor het kiezen van een nieuwe keuken

De keuken is de plek waar je maaltijden bereidt en samen met je gezin, met vrienden of met familie geniet van fijne momenten samen. Ben je toe aan een nieuwe keuken? Met de onderstaande tips voor een nieuwe keuken bereid je je goed voor op deze grote aankoop. Bij een nieuwe keuken komen namelijk een hoop overwegingen en keuzes kijken. Je kiest niet alleen een mooi ontwerp, maar denkt ook na over keukenapparatuur, materialen, de beschikbare ruimte en het budget.

Bepaal het budget voor je nieuwe keuken

De eerste stap als het aankomt op het kiezen van een nieuwe keuken is bepalen wat je budget is. Je budget speelt namelijk een belangrijke rol in alle volgende keuzes die je maakt. Bepaalde materialen of keukenapparatuur vallen buiten je budget en je hoeft deze opties dus niet eens te overwegen. In je budget houd je niet alleen rekening met de keuken zelf, maar ook met alle benodigde apparatuur, net als met een nieuwe vloer of het verven van de muren indien je dit graag wilt. Zorg ervoor dat je altijd een extra bedrag voor onvoorziene kosten achter de hand hebt, mocht er onverwacht iets misgaan.

Kies een keuken die past in de ruimte

Iedere ruimte is anders en vraagt om een ander type keuken. De één heeft een lange muur waar de hele keuken tegenaan gebouwd kan worden, terwijl in een andere ruimte een keuken beter over twee muren verdeeld kan worden. Je houdt enerzijds rekening met de grootte van je ruimte en anderzijds met de nodige grootte van de keuken. Hoeveel keukenkastjes heb je nodig, hoe groot wil je dat je werkblad is en hoeveel pannen wil je tegelijkertijd op de kookplaat kwijt kunnen? Overweeg bijvoorbeeld een kookeiland in een kleinere ruimte voor extra kookoppervlak of zorg voor een luxe uitstraling in een grotere ruimte met een modern kookeiland. 

Kies de juiste keukenapparatuur voor je situatie

Om een keuken te kunnen ontwerpen, is het belangrijk om te weten welke keukenapparatuur geïntegreerd dient te worden. De meeste mensen willen in ieder geval een kookplaat, een oven en een afzuigkap in hun keuken. Je kunt er ook voor kiezen om de koelkast in het ontwerp te laten integreren in plaats van deze los neer te zetten. Andere elementen die geïntegreerd kunnen worden zijn een vaatwasser, een magnetron of een ingebouwd koffiezetapparaat. Denk goed na over je kookgewoonten en behoeften om de juiste apparatuur voor je situatie te selecteren.

Zorg ervoor dat de stijl van de keuken bij je interieur past

Nu je eenmaal weet hoeveel ruimte er in de keuken is en welke keukenapparatuur je wilt hebben, is het tijd om over de stijl van de keuken na te denken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne keuken, een landelijke keuken of een industriële keuken. Hierbij is het belangrijk dat je er rekening mee houdt hoe de rest van je huis is ingericht, zodat je nieuwe keuken past bij de rest van je woonstijl. Je kunt kiezen voor een functionele keuken met strakke lijnen, een gezellige keuken met een romantische uitstraling of een stoere keuken met robuuste en donkere materialen.

Kies duurzame materialen voor lang plezier

Afhankelijk van de stijl van de keuken kies je voor bijpassende materialen. In iedere woonstijl kunnen diverse materialen gebruikt worden in verschillende prijscategorieën. Voor een landelijke keuken kies je bijvoorbeeld uit verschillende soorten hout, ieder met een eigen prijskaartje, en in een industriële keuken zijn er verschillende robuuste materialen om uit te kiezen. Ook tegels en werkbladen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Houd bij het kiezen rekening met je budget en kies voor duurzame materialen die lang meegaan. Het ene materiaal heeft meer onderhoud nodig als het andere en ook hier houd je rekening mee in je keuze.

Maak gebruik van een 3D-ontwerp

Een 3D-ontwerp is een ideale manier om erachter te komen hoe een specifieke keuken er in jouw huis uit komt te zien. De 3D-keuken wordt volledig afgestemd op je ruimte, zodat je een goed beeld krijgt van bepaalde kleuren en materialen. Je kunt zo inschatten of de keuken groot, klein of precies goed oogt in de beschikbare ruimte. Voor veel mensen helpt een 3D-ontwerp bij het maken van een keuze en bij Mega helpen we je graag op weg met een professioneel 3D-ontwerp.

Bekijk de onderdelen en materialen in het echt

Je kunt vrijwel alle materialen en kleuren online bekijken, maar dat is niet hetzelfde als een keuken in het echt zien. Kom langs in de showroom van Mega om keukens, materialen en kleuren in het echt te bekijken. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken. Onze experts staan je graag bij met advies over en tips voor een nieuwe keuken. Liever advies ontvangen zonder naar de showroom te komen? Maak dan een afspraak om te videobellen.

Download gratis ons inspiratie magazine

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends? Vraag ons inspiratiemagazine aan volg Mega op Pinterest!
Incl. handige tips met uitzoeken
Mega Inspiratie magazineMega hart
GRATIS
download
Badge